Headlines

Se poate învinge și banca BCR

BCR în executare silită

Până și o bancă poate intra în executare silită. BCR  a refuzat, mai bine de un un an de zile să aplice o sentință definitivă și irevocabilă.

Cazul a avut loc în Oradea, unde judecătoria a acceptat încuviințarea executării silite pentru neaplicarea unei sentințe prin care au fost declarate abuzive clauzele referitoare la dobândă, sentință a Tribunalului Bihor din 2011.

Situația nu este cu totul nouă în ceea ce privește creditele. Clientul a luat în 2008 un credit de 105.000 de euro pentru care se stabilise o dobândă fixă de 6,2% în primul an și variabilă după ce de-al doilea an. Formula de creștere era de „dobânda curentă este formată din dobânda de referinţă variabilă, care se afişează la sediile BCR, la care se adaugă 1,20 puncte procentuale”.

Problema a apărut din cel de-al doilea an când clientul s- a trezit cu o dobândă aproape dublă și a cătat să găsească explicații la bancă. Cum nu a primit nici un fel de explicație s-a adresat Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Așa a aflat că este vorba de existența unor clauze abuzive în contractual de credit.  S-a adresat instanței de judecată și, atât Judecătoria Oradea, dar și Tribunalul Oradea au dat soluții care stabilesc abuzul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *