Headlines

Se dezvoltă sectorul de energie neconvențională în România

energie neconvențională

Două fonduri de investiție din Cehia au intrat pe piața de energie neconvențională. Marguerit și NergCap Power au cumpărat 80% dintr-un proiect eolian din județul Constanța. Proprietarul care a vândut este dezvoltatorul cipriot de parcuri eoliene EP Global Energy.

Fondul Marguerite a achiziționat 50% din parcul eolian, iar EnerCap Power 30%. Restul de 20% rămân în proprietatea EP Global Energy. Cele două fonduri cehe au obținut credite de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare Erste Group Bank, ING Bank şi UniCredit Bank Austria. Puterea vândută de firma cipriotă este de 80 MW. energie neconvențională

Proiectul va fi implementat între localitățile constănțene Chimogeni și Independența. La Chimogeni există, în prezent, un parc eolian de 40 de megawați.

Marguerite este un fond european independent de investiții în infrastructură. Se dezvoltă în baza a trei sectoare din cadrul UE-27 și are o desfășurare de capital în transportul de energie din surse regenerabile.

Fondul european 2020 pentru energie, schimbări climatice și infrastructură (“Marguerite”) a fost înființat cu sprijinul a șase mari instituții financiare europene pentru a face investiții intensive de capital  în infrastructură și vor viza proiecte atractive pe termen lung.

EnerCap Capital Partners este specializată în investiții de capital privat în proiecte de energie regenerabilă din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Fondul fost creat pentru a capta creșterea exponențială în proiecte de energie regenerabilă.

Fondul investește în proiecte și pentru societățile care produc: energia eoliană, biomasă de energie, tehnologii de eficiență energetică, energie solară, mici hidro de putere și proiecte generatoare de credite de carbon.

EP Global Energy face parte din grupul de firme Paraskevaides Group of Companies. Predominant axat pe energie eoliană, EPGE are scopul de a dezvolta proiecte la cheie în țările care rămân foarte dependente de sursele convenționale de energie electrică, cum ar fi cărbunele, petrolul și gazele naturale.

România, în domeniul energiei regenerabile, are o producție de electricitate de 3%. Acest procent trebuie să ajungă la 20% până în 2020.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *