Headlines

Salariul mediu net mai mare cu 4 lei în septembrie

Institutul Național de Statistică a dat publicității ultimele date statistice privind evoluția salariilor în România. Salariul mediu net a crescut cu 4 lei, la 1.538 lei, în septembrie față de luna august. Câștigul salarial mediu nominal brut a fost cu 2% mai mare în septembrie decât în august.

Creşterile câştiguluisalariul mediu net bani salarial mediu net faţă de luna august 2012 din sectorul economic s-au datorat acordării de prime ocazionale, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă), dar şi realizărilor de producţii, ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte).

La nivel de sector economic, creșterile cele mai mari (salariu mediu net 4.296 de lei) s-au înregistrat în extracția petrolului brut. Cele mai mici creșteri  (825 de lei salariu mediu net) s-au înregistrat în domeniul hotelier și restaurante.

Creşteri între 7% şi 11,5% în fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, fabricarea produselor textile.

Anul acesta, în luna septembrie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, salariul mediu nominal net a crescut cu 5,1%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *