Headlines

Reactorul 2 de la Cernavodă a fost oprit, urmează Simpozionul NucInfo Day 2012

A zecea ediție a Simpozionului NucInfo Day 2012 va avea loc în perioada 11-13 noiembrie și va fi găzduit de Primăria Cernavodă, din judeţul Constanţa. Tema va fi  “Utilizarea paşnică a tehnologiilor nucleare – o şansă pentru viitorul fiecăruia în România”.

Cernavodă
Cernavodă

Evenimentul se desfășoară după ce, miercuri 7 noiembrie, Compania de Stat Nuclearelectrica a oprit neplanificat reactorul 2 al centralei nuclear-electrice de la Cernavodă. Această oprire a fost justificată de “declanşarea intempestivă a unui sistem automat de oprire rapidă”.

Participanții sunt lectori şi specialişti de marcă din ţară şi străinătate din domeniul nuclear.  Se vor prezenta lucrări dedicate informării publicului cu privire la acţiunile concrete pe care Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive îşi propune să le desfăşoare în viitorul apropiat pentru dezvoltarea domeniului şi implicit, pentru o dezvoltare sustenabilă a comunităţilor locale.

La acest simpozion se vor prezenta  stadiile de realizare ale proiectelor nucleare şi ale beneficiilor care pot aduce acestea societăţii, care este interesul manifestat de sfera politicului pentru utilizarea paşnică a tehnologiilor nucleare şi cum sunt percepute activităţile nucleare din ţara noastră în plan internaţional, precum şi aplicaţiile energiei nucleare în România.

Societatea Națională Nuclearelectrica produce energie electrică și termică prin procedeu nuclear. În plus, este responsabilă de dezvoltarea energeticii nucleare și de fabricarea de combustibil nuclear în condiții de maximă siguranță. Miercuri, reactorul 2 de la Cernavodă a fost închis automat.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *