Headlines

Politicul sau economia?

Politicul sau economia?

La fel ca și celelalte, ziua de azi este marcată tot de zona politicului, deși la modul firesc, problema principală ar trebui să o constituie economicul. FMI vede cinci riscuri importante pentru România: agravarea crizei din zona euro şi accelerarea dezintermedierii de către grupurile bancare străine, ambele cu probabilitate medie de materializare, dar cu impact ridicat; o reacţie negativă a populaţiei şi politicienilor faţă de reforme şi accesarea de fonduri UE sub aşteptări, care au şanse ridicate de realizare; blocarea accesului la pieţele financiare, cu şanse mici şi efect mediu. Cum România depinde de finanțarea acestei instituții, mai ales că Uniunea Europeană se află în plin proces de căutare de soluții pentru rezolvarea crizei economice, acest subiect ar trebui să fie discutat de către politicieni și de către media.

În spiritul balcanic cu care ne-am obișnuit de vreo 20 de ani, în total dispreț față de populația sărăcită, circul continuă. Mai importantă este relația dintre Daciana Sîrbu și Elena Băsescu. Se continuă la nesfârșit cu discuțiile despre stenogramele din dosarul Blejnar. Spre fericirea celor care regizează la nesfârșit spectacolele de circ a mai apărut și situația studentei lovită pe trecerea de pietoni de către un oficial al ambasadei Federației Ruse.

Interesant este că, ocazionată de aniversarea zilei de naștere a regelui Mihai I, se pune problema reinstaurării monarhiei în România. Aici se pot face scenarii interesante. Populația este scârbită de întreaga clasă politică. USL nu se bucură, cu adevărat, de simpatia publică, ci mai curând de ura față de PDL, vinovat de gradul de sărăcie în care românul a ajuns. Până acum nimeni nu a găsit alternativa atractivă pentru un electorat abrutizat, isterizat, dezamăgit.

În rest 24 octombrie nu vine cu nimic nou. Doar că se anunță că iarna vine mai devreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *