Headlines

Peste 50% dintre români nemulțumiți privind situația economică

Peste 50% dintre români nemulțumiți privind situația economică

Un studiu realizat de Reveal Marketing Research în luna octombrie  arată că 8% dintre români apreciază că situația economică s-a deteriorat fata de acum trei luni. Doar 6,4% văd o îmbunătățire, iar 34,2% nu percep nici o schimbare.

Studiul prezentat la Bucharest Forum 2012, organizat de Institutul Aspen mai arată că în ceea ce privește situația economică viitoare doar 15,4% dintre români cred într-o îmbunătățire a situației economice. Cei care se așteaptă la mai rău sunt în număr de 46%.

Referitor la nivelul de trai, același studiu arată că 40,2% dintre români sunt nemulțumiți cu veniturile totale pe care le încasează familiile lor. Pesimismul este mai mare în ceea ce privește posibilitatea acestora de a găsi un serviciu mai bun. 68,2% dintre români au așteptări negative despre posibilitățile actuale de angajare.

Colectarea datelor pentru ConfidenceIndex a fost realizată în perioada 29 – 31 octombrie, pe un eșantion de 1.200 persoane, femei si bărbați, cu vârsta de peste 18 ani, eșantion reprezentativ la nivel național pentru mediul urban si rural.

Studiul se desfășoară lunar, cu 14.400 de respondenți anual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *