BlogHeadlines

Microsoft retrage Windows Live Messenger în favoarea Skype

Microsoft Windows

Microsoft a anunțat că intenționează să retragă produsul propriu Windows Live Messenger în favoarea Skype.

În octombrie 2011, Microsoft a achiziționat Skype pentru 8.5 miliarde de dolari. Această tranzacție a însemnat startul unei noi linii de business pentru compania lui Bill Gates. Microsoft și Skype se vor concentra în continuare pe obiectivul comun de-a conecta în timp real oamenii de pe toate continentele, pe toate dispozitivele. Dezvoltările vor fi dedicate atât oamenilor obișnuiți, cât și companiilor.

Microsoft spune că Windows Live Messenger va ieși oficial de pe piață la nivel mondial în martie 2013, excepție făcând China, unde nu a fost anunțată încă nicio dată.

Aplicația Microsoft , numită inițial MSN Messenger a fost lansată în anul 1999, ulterior devenind Windows Live Messenger. Încă de la lansare, această aplicație  a fost dezvoltată în mod constant. Printre aceste dezvoltări se numără expunerea fotografiilor (photo sharing), apelurile voce și video și nenumărate jocuri, fiind disponibile și celebrele Solitaire și Minesweeper. Microsoft Windows

”Dorim să ne concentrăm pe dezvoltarea unor instrumente ușor de folosit de utilizatori pentru a îmbunătăți global experiența cu Skype”, a declarat Tony Bates, președintele diviziei Skype de la Microsoft.

Ca direcții de business ulterioare, divizia condusă de Bates va dezvolta module la nivel mai larg pentru toate platformele, inclusiv iPad și Android, având mesagerie instant, apeluri video, apeluri către telefoane fixe și mobile, toate într-un singur loc.

În momentul trecerii la Skype, Microsoft a lansat Skype 6.0 pentru Mac și Windows, care permite utilizatorilor să se conecteze la Skype folosind un cont Microsoft. Acum utilizatorii de Messenger trebuie să-și instaleze noua aplicație, să-și facă un cont la Microsoft și pot beneficia gratis de Skype. Pentru companii la nivel de business, există pachete atractive, însă din punct de vedere tehnic, pașii sunt aceiași.

Skype vine cu o politică de vânzări foarte atractivă. Prin tehnologia sa, Skype oferă unele dintre cele mai bune prețuri la apeluri în toată lumea.

Programul este oferit gratis pentu funcționalități ca apeluri Skype-Skype, apeluri video unul la unul, mesaje instant și sharing-ul ecranului.

Alte trei modalități de plată sunt disponibile utilizatorilor. Skype oferă posibilitatea de-a cumpăra credit începând de la 2,2 cenți/minut sau de-a plăti abonament regulat (de la 3 la 12 luni), minutul per apel costând 1 cent. Prețurile sunt cu TVA inclus.

Abonamentul ”Premium” este una dintre cele mai populare soluții preferate de companii datorită raportului calitate/preț.

BBC spune că această mișcare reflectă determinarea fermă de a-și concentra eforturile pe Skype, care reproduce o mare parte din funcționalitatea WLM. Analișii afirmă că atunci când o companie are produse competitive, rezultatul poate duce de multe ori la canibalizare. Din punct de vedere software, costurile de dezvoltare și mentenanță nu justifică două sau mai multe de produse care fac același lucru, direcția fiind în mod cert, focus pe un singur produs.

 

Skype este un produs de top care poate genera pentru Microsoft venituri suplimentare din platformele de comunicații pentru TV și Xbox. Microsoft oferă și un instrument software de migrare de la WLM Messenger la Skype pentru a limita numărul de utilizatori care trec la platforme concurente, cum ar fi Yahoo Messenger sau Google Talk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *