Select Page

S-a discutat mult în presă despre efectele uraganului Sandy care a lovit coasta de est a Americii. Întâmplările din ultima săptămână abundă, dar dacă vorbim din punct de vedere al tehnologiei, care sunt acestea?

Lipsa curentului electric – conform Bloomberg, sâmbăta trecută încă mai erau 2,5 milioane de americani fără electricitate, marea majoritate din New Jersey. Companiile de electricitate au declarat că există zone în care restaurarea rețelei electrice poate dura până la două săptămâni. Brian Wolff, prim-vicepreședintele Electric Edison Institute (un grup care reprezintă societăți cotate la bursa de energie) spune că Sandy este una dintre cele mai scumpe și dăunătoare furtuni din cauza inundațiilor cu apă sarată corozivă care a distrus mult mai rău rețelele electrice ca uraganul Irene de anul trecut.

 Rețelele de telefonie mobilă rămân vulnerabile în situații de urgență în ciuda investițiilor făcute din ultimii ani. Operatorii de telefonie mobilă au spus că serviciile s-au oprit din cauza inundațiilor din zona orașului New York. Acestea au lăsat fără curent electric toată zona și au distrus generatoarele de curent și cablurile subterane care ar fi trebuit să se comporte ca echipamente de backup.

Comisia Federală de Comunicații a declarat că obținerea combustibilului pentru generatoarele de rezervă a însemnat tot o provocare.

Media – tehnologia a fost la îndemâna tuturor. Revista Time Magazine a folosit Instagram pentru a transmite fotografii din timpul și de după furtună. După ce furtuna s-a încheiat, Time Magazine a dat acces la feed-ul Instagram pentru cinci fotografi care l-au actualizat constant. ”Ne-am gândit că această rută directă o să fie modul cel mai rapid de-a acoperi evenimentul”, a declarat Kira Pollack, director de fotografie la Time. Această colecție de fotografii a fost cea mai populară dintre colecțiile făcute de Time vreodată.

Alegerile din America – Chris Christie, guvernator de New Jersey a declarat sâmbătă că alegătorii refugiați pot vota prin email sau fax fără să fie nevoie să se întoarcă la casele lor. Autoritățile au luat măsuri ca alegătorii să poată să voteze, fie la secțiile de votare, fie prin email sau fax.