BlogHeadlines

Copiii dispăruți în hărțile și căutările Google prin AMBER

Google a lansat miercuri serviciul AMBER Alerts coordonat de NCMEC (Centrul Național pentru Copiii Dispăruți și Exploatați), pe platforma sa Google Public Alerts. Această platformă de alerte publice are rolul de-a trimite mesaje de urgență în timp real în zona în care te afli pentru a găsi de urgență copiii răpiți.
Utilizând căutarea sau hărțile Google pentru găsirea unei informații dintr-o anumită locație, puteți vedea o listă cu alerte AMBER dacă în respectiva locație a fost raportat dispărut un copil. Se mai pot oferi informații și despre alerta care a condus la o căutare focusată sau chiar despre marca autoturismului cu care a fost luat copilul. Prin intermediul acestui serviciu, sunt sesizate mai multe persoane din zonele de dispariție care pot participa activ de la fața locului, șansele de recuperare în siguranță a copiilor crescând considerabil.

Programul AMBER este un program al Departamentului de Justiție american și reprezintă un parteneriat voluntar între agenții de stat, posturi de televiziune, agenții de transport, companii de telefonie mobilă și alte instituții publice sau private, toate acestea pledând ca toată comunitatea să devină un participant activ. Împreună vor explora diferitele modalități de îmbunătățire a protecției copilului prin intermediul tehnologiilor avansate. Departamentul de Justiție al SUA lucrează îndeaproape cu Missing Children Europe (Federaţia Europeană pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexuali) și Canadian Centre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *