Headlines

BERD: Prioritatea pentru România în 2012, îmbunătățirea mediului investițional

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a prezentat Raportul de Tranziție 2012. Acesta este o analiză economică privind evoluția din ultimul an a statelor unde instituția este prezentă. Experții instituției nu au modificat “prioritățile cheie” pentru Romania. Pentru România, în 2012, cea mai importantă rămâne îmbunătățirea climatului investițional. În opinia BERD principalele probleme ale mediului investițional sunt reducerea birocrației și înlăturarea problemelor de avizare.

Rămâne ca problemă prioritară pentru anul viitor, veșnica nerezolvată privatizare a sectoarelor  economice cheie. În 2012 acest proces s-a desfășurat mult prea lent.

În Raportul BERD nu a fost omisă eterna problemă a infrastructurii, mai mult decât necesară pentru dezvoltarea economică. Instituția europeană opinează că autoritățile ar trebui să-și intensifice eforturile de atragere de investiții private si know-how pentru proiecte cheie de transporturi.

 

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a fost înființată în anul 1991 și este deținută de 61 de țări și de două instituții interguvernamentale.
BERD susține investițiile în dezvoltarea economiei de piață și a democrației în 27 de țări, din Europa Centrală până în Asia. BERD oferă finanțări în special în sectorul privat, alături de alți parteneri.
BERD susține restructurarea și privatizarea societăților de stat și participă la îmbunătățirea serviciilor municipale sau comunale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *