Select Page

De ceva vreme descopăr că totul se află în schimbare. Ceea ce știam acum 20-30 de ani pare a fi prăfuit așa că am început să studiez ce spune știința despre toate acestea, mai ales că lumea mNikola Teslaaterială este legată de o altă tehnologie.

Toate acestea nu puteau să apară în câteva decenii. Istoria omenirii a arătat că, întotdeauna, viziunea exista cu cel puțin un secol înainte, de multe ori chiar mai multe și că au existat oameni care prin geniu au străpuns viitorul.

Toate științele actuale sunt regândite în baza fizicii cuantice. Tot ceea ce știam până acum despre timp și spațiu capătă o cu totul altă explicație. Până și psihologia și filosofia sunt interpretate în baza a 4 sau a 5 dimensiuni.

Călătoriile în spațiu și timp duc, mai curând, la Einstein. Și totuși, nu. Din punct de vedere științific cele mai coerente explicații, inovații, viziuni au fost ale lui Nikola Tesla (10 iulie 1856, satul Smiljan, Croatia – 7 ianuarie 1943, New York). S-a scris foarte mult despre invențiile sale, se învață chiar la școală, dar ceea ce este remarcabil în inventica sa esta că abia acum devine actual.

Nu o să facem acum discuții despre modul cu totul remarcabil în care creierul său gândea.  Există institute de cercetare, multe dintre ele secrete, care caută explicații.

Cert este că Tesla aparținea, mai curând, vremurilor actuale. Și cine știe câte invenții ale sale vor mai ieși la iveală. Cine ar fi crezut că acum mai bine de un secol, cineva gândea și, se pare, chiar realiza ceea ce vedem în SF-uri, curbarea timpului și spațiului?

Nikola Tesla descoperise că timpul și spațiul pot fi ”îndoite” prin experimente cu electricitate de înalt voltaj și câmpuri electromagnetice. El a realizat faptul că cineva plasat într-un astfel de câmp este capabil să observe trecutul, prezentul și posibilitățile viitorului.

O astfel de călătorie pare a fi fost realizată chiar de Tesla. Dovada o constituie un articol al unui reporter de la New York Herald, din 1985. Acesta povestește că, în 13 martie a aceluiași an, a cunoscut unelectric inventator care a afirmat că a fost expus la 3,5 milioane de volți. Mărturia este de-a dreptul șocantă.

Geniul inventator a declarat că a fost acolo unde a putut trăi toate acele timpuri concomitent, dar că nu se putea mișca.

Relația sa deosebită cu energia ascunde multe alte descoperiri, ascunse, uitate de vreme. Schimbarea de perspectivă vine și le scoate la lumină.

Contemporan cu Albert Einstein, Sir Joseph Swan și George Westinghouse, Nikola Tesla a lucrat pentru compania lui Thomas Edison, care, după spusele lui Tesla, nu și-a ținut promisiunile referitoare la bani. Tesla spune că Edison i-a promis 50 000 de dolari americani (aproximativ 1 000 000 dolari în vremea noastră) pentru reproiectarea tuturor generatoarelor ineficiente de curent continuu.

După realizarea obiectivului, Tesla i-a cerut lui Edison plata promisă însă acesta i-a răspuns ”Tesla, tu nu înțelegi umorul nostru american”, ceea ce a rupt acel ”gentleman agreement” și Tesla și-a dat demisia.

Oricum, în care timp o fi trăit Tesla? Prezentul și ceea ce se întrevede pentru viitor ne arată că mai curând acum. Este interesant a scoate la iveală, măcar, perspectiva asupra lumii în care trăim a lui Nikola Tesla. De ce nu? Doar a văzut o parte din posibilitățile viitorului.

(va urma)

Citește și http://descopera.info/stiinta/descoperirile-umanitatii-curentul-electric/