Select Page

Cum era și normal, Nikola Tesla a trezit interesul mai multor persoane, asta cu atât mai mult cu cât există încă multe enigme privind celebrul descoperitor (așa cum îi plăcea să-și spună el însuși). În jurul invențiilor sale s-a creat o întreagă țesătură de istorii ale conspirației.

Dacă este să ne uităm la realitățile prezentului și la scrierile vremii, ajungem să ne dăm seama că, într-adevăr, ceea ce a descoperit Tesla întrece și imaginația prezentului.

Cascada Niagara

Cascada Niagara

Poate că povestea nașterii lui, într-o noapte furtunoasă de iulie, cu tunete și fulgere, conține adevărul unei predestinări.

Este binecunoscut faptul că lui Tesla i se datorează descoperirea curentului alternativ și principiile de construcție ale cascadei Niagara.

Dar ce părere putem avea despre principiile tehnologiei wireless? Dacă stăm și ne gândim bine, ce ar însemna o lume fără cabluri?

Acum mai bine de un secol, Tesla a reușit. Cercetătorul a constatat că Pământul și atmosfera posedă electricitate și a ajuns la concluzia că întreaga planetă este, de fapt, un conductor nelimitat.

Interesant este că, la sfârșitul secolului al XIX-lea Nikola Tesla a reușit să aprindă 200 de becuri de la o distanță de peste 40 de km, fără cabluri. În 2007, cercetători de la MIT au aprins un bec aflat la 2 metri distanță. Oficial a fost prima confirmare a teoriei lui Tesla.

Turnul lui Tesla

Turnul lui Tesla

Nenumărate opinii și controverse a trezit proiectarea turnului Wardenclyffe din Shoreham, New York.

Tesla a obținut finanțare pentru construirea lui sub motivul realizării transmiterii undelor radio la distanță. De fapt, el intenționa să genereze unde wireless pentru întreaga planetă.

Între timp Marconi a reușit transmiterea de semnal radio peste ocean. Era tot o inovație a lui Tesla, fapt atestat de instanța de judecată a acelei vremi.

Turnul Wardenclyffe al lui Tesla a fost construit începând cu anul 1905. A fost nevoie de mai mulți ani ca o echipă de muncitori să realizeze cadrul și instalația electrică. În final construcția avea 57 de metri și, în vârf, Tesla a amplasat o cupolă de 55 de tone de metale conductoare. La mai mult de 300 de metri erau cabluri care fixau stuctura pentru ca mașina să nu zguduie pământul. Scopul final al acestei structuri unice era acela de a schimba lumea pentru totdeauna.

Nu se știe sigur de ce, teoriile sunt mai multe, turnul a fost dărâmat, după ce principalul finanțator s-a retras. Aici există legenda că, înainte de demolare, Tesla a reușit câteva experimente. J.P. Morgan, finanțatorul, nu a știut de adevărata intenție a inventatorului. El avea, deja, investiții consistente în ceea ce privește sursele de curent alternativ.

Una dintre teorii afirmă faptul că Nikola Tesla a sesizat pericolul invenției sale, în situația în care aceasta ajunge pe mâinile cui nu trebuie. Nu ar fi de mirare acest fapt.

O altă teorie susține faptul că frecvențele obținute ar fi adus modificări ale creierului, ele nefiind similare cu cele ale organismului uman și ale planetei. Este posibil ca amândouă să fie la fel de valabile.

Tot legendele pomenesc de faptul că, în urma presupuselor experimente, kilometri pătrați  întregi de pădure au fost distruse.

Motivul se bănuiește a Tri Vortexfi că acea frecvență, numită Frecvența Fundamentală de Rezonanță a Pământului sau, altfel spus, Rezonanța lui Schumann de 7,5 Hertzi ar fi fost perturbată.

De la experimentul lui Tesla s-a ajuns la Teoria Tri-Vortex. Parcă am auzit de așa ceva când se vorbește de tehnologia viitorului.

La ora actuală alte invenții despre care se știe, din păcate, foarte puțin, par a fi de actualitate. Este vorba de arme puternice, aproape invincibile. Aici, adepții conspirațiilor au creat adevărate scenarii. Dar asta în următorul material.