Select Page
Primesc extrem de des această întrebare: “De ce atunci când cumpăr de pe internet din România prețurile sunt mai mari față de Franța, Germania, America etc.?”.
Este adevărat că este o practică frecventă a comercianților să mărească prețurile pentru cumpărătorii din anumite țări printre care, se numără foarte des și România? Cum pot eu să o evit și să plătesc prețul corect pentru produse și servicii?

 
Știu de mult timp că vânzătorii și comercianții online schimbă prețurile produselor și serviciilor în funcție de țară. Și de cele mai multe ori, aceste prețuri cresc, nu scad. Din motive pe care niciodată nu le-am înțeles, de fiecare dată când am încercat să cumpăr, de exemplu, un bilet de avion din București, prețurile au fost întotdeauna exorbitante. În acest articol, te învăț cum să găsești acele prețuri mici.

Pentru orice categorie de produse sau servicii găsești prețuri mai mici și cu 80%.

Preambul: fiecare computer (desktop, MAC, tableta, notebook, etc.) iese pe internet cu un IP (Internet Protocol). Acesta este un număr UNIC de identificare dat de furnizorul de internet. Principiul este identic cu cel al numerelor de identificare ale mașinilor în trafic: fiecare mașină are unicul ei număr de identificare în Uniunea Europeană și, probabil, în lume.

În internet, acest lucru este reglementat identic. Fiecare țară are un număr exact de IP-uri (se numesc clase de IP-uri, dar nu intrăm în detalii).

În principiu, fiecărui furnizor de internet (Telekom, RDS, UPC, Vodafone, Orange, etc.)whatsmyipaddress.com îi este dată o clasă de IP-uri. Astfel, furnizorul îți dă ție, clientului, un IP. Acest IP poate fi static sau dinamic (iarăși, nu intru în detalii).

Cert este că furnizorul tău poate ști oricând ce faci tu pe internet (bineînțeles, ne putem ascunde, dar nu e nimic sigur).

Poți afla IP-ul tău accesând www.whatsmyipaddress.com. Eu am o conexiune la RCS & RDS și locuiesc în București, România (vezi poza).

Ce înseamnă schimbarea IP-ului: dacă schimbi IP-ul tău, tot traficul pe care-l faci în internet îl trimiți unui computer localizat în altă parte a lumii. Astfel, tot ce faci tu pe internet vine de la computerul de la distanță și nu de la computerul tău.

IP-ul se poate schimba prin mai multe metode: VPN, Proxy Server, SSL, etc. Unele sunt soluții gratuite, altele sunt plătite.

Așadar, variantele de a-ți schimba IP-ul, adică țara de unde navighezi pe internet sunt:

– Cu ajutorul unui proxy navighezi ca anonymous. Dintre soluțiile gratuite și extrem de simplu de folosit ca anonim recomand:
http://www.vpnbook.com/webproxy și https://proxy-nl.hide.me/

– Cu ajutorul unui proxy navighezi cu un anumit IP ca și cum ai fi dintr-o altă țară. Tu ești fizic în România, dar îți alegi să fii, în exemplul meu, din Germania. Pașii sunt următorii:

1. folosește browserul Mozilla Firefox (ca să-ți păstrezi Chrome ”curat”);

Mozilla Proxy IP2. instalează plugin-ul special creat pentru Mozilla de aici http://myotherip.com/free/

3. caută cu Google IP-uri din orice țară. Eu am căutat Germania și am găsit o listă întreagă.

4. alege un IP și adaugă-l la ”Edit List” din plugin-ul Mozilla. Nu uita să adaugi și portul, e esențial.

5. eu am adăugat un IP la întâmplare și acum navighez pe internet ca și cum aș fi din Germania. Mi-am ales IP-ul 212.224. … … (vezi poza de mai jos).

6. dacă merg acumGermany IP pe www.whatsmyipaddress.com să verific cu ce IP navighez pe internet, voi vedea exact IP-ul din Germania ales de mine în exemplul de mai sus:

7. ca sa revii la IP real, apeși pe ”Clear”.  Unicul motiv pentru care recomand să folosești Mozilla e să nu te încurci în IP-uri.

 

Există nenumărate programe care dau liste cu IP-uri. Eu folosesc Nova Proxy-Suite de aici. Uite cum arată link-ul direct luat de aici http://www.proxynova.com/proxy-server-list/:Nova Proxy-Suite

 

 

 

 

 

 

Îți alegi un IP și treaba e terminată.

Așadar, pe scurt pașii sunt următorii:

1. instalezi plugin-ul pentru Mozilla de aici http://myotherip.com/free/

2. cauți un IP din țara pe care o dorești de aici http://www.proxynova.com/proxy-server-list/

3. îl adaugi în plugin-ul instalat la punctul 1.

4. verifici pe www.whatsmyipaddress.com că e IP-ul corect.

Si gata! Baftă la cumpăraturi!

PS1 – nu uita să-mi lași un mesaj mai jos cu ce cumpărături ai făcut.
PS2 – dacă nu te descurci, lasă-mi un mesaj ori mai jos, ori la contact@descopera.info