Select Page

În articolul despre Surface și Windows 8 http://descopera.info/ittech/surface-si-windows-8/ spuneam că unul dintre dezavantajele tabletei scoase de Microsoft în fața iPad Apple, este numărul inferior de aplicații (Surface se lansează doar cu 10000 de aplicații față de 270000 de aplicații pentru iPad).

Fac o paranteză și adaug că un calculator, laptop, tabletă, smartphone etc. nu funcționează fără sistem de operare. E valabilă și viceversa: un sistem de operare, fie că e Windows 8, OS X, Linux etc. nu funcționează fără un calculator, laptop, tabletă, smartphone etc. Pe lângă hardware și sistem de operare mai avem nevoie și de aplicații. Ce să facem fără Word, Excel și Powerpoint?! Sau făra Firefox și Opera?! O să scriu un articol despre asta în curând.

Windows 8În campusul alocat Microsoft din Redmond, Washington, acolo unde are loc conferința Build, 40 de echipe de programatori își petrec săptămâna scriind aplicații noi care rulează pe dispozitive cu Windows 8 și Windows Phone 8.

Oficial, câștigătorii pleacă acasă cu 2500 de dolari pentru cea mai bună aplicație, existând trei categorii. Scopul și strategia gândită de Microsoft este alta: să învețe dezvoltatorii de software să scrie aplicații sub atenta supraveghere a mentorilor de la Microsoft. Aceștia îi ghidează prin subtilitățile sistemului de operare Windows 8, le arată facilitățile, totul pentru ca programatorii să producă aplicații care arată bine, rulează optim pe noile sisteme de operare, având avantajul și caracteristicilor touch. Microsoft s-a orientat rapid după ce piața dezvoltatorilor de aplicații a fost destul de reticentă cu privire la Windows 8.

UPDATE: am scris articolul http://descopera.info/ittech/cum-functioneaza-un-calculator-tableta-sau-smartphone-pe-intelesul-tuturor/

Ce părere ai despre acest articol? Lasă-mi un mesaj mai jos.