Select Page

Înainte să îți vorbesc despre cloud-ul de la tresorit.com, aș vrea să îți spun că majoritatea articolelor le scriu datorită emailurilor pe care le primesc. Având foarte multe întrebări despre soluțiile de stocare eficiente, am decis ca în articolul de astăzi să îți descriu o soluție de stocare a datelor tale în cloud simplă și la îndemâna ta.

În mod evident, cloud computingul sau ”salvarea datelor în nori” nu mai este o noutate pentru nimeni. Ultimele cercetări ale companiilor Cisco, Forbes, Gartner, Forrester și alții arată că adoptarea rapidă a cloud-ului la nivel mondial este în continuă expansiune.

Viitorul este în cloud, indiferent că ești persoană fizică sau companie mică, medie sau mare.

TresoritTresorit.com este o soluție de cloud pentru oameni ca mine și ca tine. Ei oferă 50 GB de stocare pe viață a datelor tale în cloud, dacă îți faci cont până pe 20 mai.

Îți încarci fișierele doar din câteva click-uri și le poți share-ui cu oricine dorești. Tresorit securizează datele înainte să le urci în cloud prin chei de criptare AES-256 care nu sunt salvate pe computerul tău. Aceasta înseamnă că nimeni nu-ți poate accesa fișierele dacă nu dai tu acces, nici măcar Tresorit.

Tresorit este o aplicație care funcționează deocamdată pe Windows și pe Mac (Android și aplicații mobile, în curând).  Este o alternativă la Dropbox, diferența constând în faptul că Tresorit face criptarea datelor tale (client-side). Compania oferă în mod normal 5 GB de spațiu gratuit (50 GB sunt oferiți în urma parteneriatului cu Lifehacker).

În acest moment, este singura modalitate gratuită de-a-ți salva fișierele și folderele înainte de-a le urca ”în nori”.  Fără să intru în detalii tehnice complexe, este folosită o soluție de criptare AES-256 și alte coduri de identificare HMAC aplicate pe hash SHA-512.

Am testat versiunea pentru Windows și este foarte ușor de instalat și folosit. Este disponibilă și versiunea pentru Mac, iar pentru Android va fi gata în luna iunie. Îți faci cont cu ajutorul adresei tale de email pe http://tresorit.com/, dar fii atent să nu uiți ce parolă îți pui. Din motive de securitate, la Tresorit parola nu poate fi recuperată.

Poți alege să urci în cloud orice folder de pe computerul tău, pe care ulterior îl poți share-ui sau partaja. Partea interesantă e că ai posibilitatea să dai drepturi de acces diferite pentru fiecare utilizator cu care partajezi datele.Cloud Computing

Dezavantajul este că nu există acces din browser la fișierele tale și oamenii cu care partajezi fișierele au nevoie să-și instaleze și ei aplicația. Durează câteva secunde ca fișierele să fie văzute pe computerele celorlalți utilizatori și aceasta, probabil, datorită criptării care se face înainte.

Există și alte alternative la Dropbox cu criptare a datelor, ca de exemplu SpiderOak și Wuala. Au și acestea multe opțiuni interesante, dar Tresorit are o interfață cu utilizatorul mult mai prietenoasă.

Dacă vrei să beneficiezi de 50 GB gratis pe viață, înregistrează-te prin intermediul link-ului https://register.tresorit.com/download?mode=1&promotion=lifehacker1295iu

Promoția vine în urma parteneriatului cu Lifehacker.com și este valabilă până pe 20 Mai 2013. Unii oameni au raportat obținerea doar a 5 GB de stocare. Dacă ești unul dintre ei, trimite un email la support@tresorit.com și problema va fi rezolvată.

Instalează aplicația chiar acum folosind link-ul de mai sus ca sa beneficiezi de 50 GB gratis pe viață.

Povestește-mi într-un comentariu mai jos despre experiența ta cu Tresorit. Și nu uita să-mi share-uiești și mie ceva la adresa anca [at] descopera.info.