Select Page

Despre

descopera.info este o platformă pe care am inițiat-o din dorința de a oferi informații din domeniul IT&C pe înțelesul tuturor, precum detalii utile pentru computerul tău, soluții eficiente pentru stocarea datelor, cum să navighezi în siguranță, detalii “din culisele” rețelelor social media, informații pentru cei ce vor să își dezvolte propriul website, și multe altele.

Anca Georgescu,  fondator descopera.info:

” M-am născut în București pe 17 ianuarie 1978 și am avut o copilărie fericită. Am o soră cu cinci ani mai mare, eroul copilăriei mele.

Părinții ne-au lăsat să ne alegem profesiile cum am dorit noi. Și eu am ales IT-ul. Este vocația și pasiunea mea. Mi-ar fi fost mult mai ușor să mă alătur alor mei și să contribui la afacerea familiei (în construcții civile).

Am terminat Colegiul Național Mihai Viteazul în 1996.

În 2001, am absolvit Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, departamentul Ingineria Informației, din cadrul Universității Politehnica din București.

În 2002 am terminat și Studiile Aprofundate, la aceeași instuție.

Am studiat în Suedia – Lund, Finlanda – Tampere și Spania – Valladolid. Am învățat enorm, acestea fiind experiențe utile în dezvoltarea mea, chiar dacă deloc ușoare – studiul și practica însemnau de cele mai multe ori 14 ore pe zi.

În decembrie 2001 am început să lucrez la Realitatea TV ca helpdesk și user support.

În mai 2006 am acceptat poziția de Manager IT. Am construit un departament IT profesionist, care, în anii de succes ai grupului Realitatea – Cațavencu, a ajuns la 30 de persoane. Împreună am creat o structură prin care am dezvoltat programe software speciale pentru televiziune.

În loc să închiriem software din străinătate, am creat software propriu, făcând astfel economii de milioane de euro. Realizarea este una foarte semnificativă în condițiile în care toate televiziunile mari din țară cheltuie bugete substanțiale anual numai ca să poată difuza știri. Realitatea TV are soft-urile ei acum, iar costurile sunt doar de întreținere.

În 2007, am demarat propria afacere cu cel mai important produs, Newsair (în varianta de la Realitatea se numea Newsdesk).

În decembrie 2010 am plecat de la Realitatea și am hotărât să continui pe cont propriu. Business-ul meu are trei componente majore în prezent:
1. continui cu NewsAir, un produs românesc de succes care se vinde în toată lumea.
2. mă implic în proiecte legate de  IT, în special de dezvoltare software, website și consultanță IT, pe piața din România.
3. prin descopera.info facilitez  înțelegerea conceptelor IT&C pentru publicul larg.

Fiecare zi e o competiție, fiecare proiect este o provocare. Așa e viața în IT: ori citești ca să rămâi în cursă veșnic informat, ori te retragi. Pentru noi, lucrurile se schimbă de la o zi la alta.

Și pentru că eu oricum citesc în permanență pentru că îmi face plăcere, m-am gândit că pot împărtăși pasiunea mea pentru IT și cu tine, făcând poate mai simplă înțelegerea unor concepte care la prima vedere par complicate și sterile. Așa s-a născut www.descopera.info.”