Blog

Windows 8 transformă industria IT

“Windows 8 transformă industria IT”, spune Steve Ballmer, CEO la Microsoft care  se așteaptă ca sistemul de operare Windows 8 să deschidă un nou capitol în istoria companiei și să o pună înapoi în fruntea industriei IT.
“Ne-am re-imaginat Windows și am re-imaginat industria PC întreagă”, a declarat Ballmer pentru Reuters Television, joi, la New York, înainte de evenimentul de lansare Windows 8 și noua tabletă Surface a companiei, ambele fiind puse la vânzare pentru public vineri.
“În plus față de notebook-uri și desktop-uri, vom introduce PC-ul ca tabletă”, a mai spus Ballmer. “Munca Joacă.. Tablet. Pc. Boom! Un produs.”
Cea mai mare companie de software din lume are ca obiectiv să capteze imaginația clienților prin noua față și touch-friendly a noului sistem de operare Windows 8 pentru a câștiga terenul pierdut în fața companiilor Apple si Google la categoria mobile. Cu Windows 8, Microsoft speră să resusciteze piața muribundă a PC-urilor.

Windows 8 transformă industria IT
Steve Ballmer MICROSOFT

Microsoft pariază pe tableta proprie disponibilă numai prin intermediul magazinelor proprii si site-ul web, care va concura iPad-ul Apple.
“Avem un dispozitiv care este unic și pentru a fi o tabletă, și pentru a fi un PC fără niciun compromis al vreunuia”, a mai spus Ballmer.
Ballmer, care a preluat funcția de CEO Microsoft de la  Bill Gates, co-fondatori în anul 2000, duce compania departe de bazele initiale din software pentru a deveni mai mult o companie de servicii si hardware,  la fel ca rivalul Apple Inc.
“Suntem cu toții în asta”, a declarat Ballmer, adăugând că 10000 de aplicații vor fi disponibile la lansare și că dispozitivele Windows 8 vor fi disponibile pentru o plajă variată de prețuri.
“Veți găsi aceste lucruri peste tot în acest sezon de vacanță. Intri în magazinul oricărui retailer care vinde electronice, altele decât Apple., și veți vedea Windows 8 peste tot, pe sisteme  Acer,  Samsung,  Dell, Toshiba, Sony , Lenovo și multe altele. ”
Ballmer a adăugat că se așteaptă în acest trimestru să vândă mai multe dispozitive Windows 8 ca Apple sau Google. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere faptul că 90 la sută dintre PC-urile vândute în întreaga lume, rulează pe Windows.
Acțiunile Microsoft au crescut cu 0,5 la sută la 28.04 dolari pe Nasdaq în dimineața zilei de joi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *