Blog

Twitter a cenzurat contul unui grup extremist neo-nazist

Twitter  a cenzurat contul unui grup extremist neo-nazist, în urma unei cereri a autorităților germane. Folosindu-se de un instrument software introdus la începutul acestui an, Twitter a colaborat cu autoritățile germane și au interzis contul de Twitter al grupării neo-naziste Besseres Hanovra. Este prima dată când Twitter cenzurează un utilizator în urma unei cereri din partea autorităților guvernamentale.

”Twitter nu vrea să rețină conținutul niciunui utilizator, dar este bine sa ai instrumentele caracteristice necesare pentru a face acest lucru corect și transparent”, a declarat consilierul general al Twitter, Alex MacGillivray într-un tweet.

La sfârșitul lunii trecute, poliția din Hanovra, Germania a trimis o scrisoare către Twitter prin care îi cerea să blocheze contul grupării neo-naziste Besseres Hannover.  Twitter a decis să urmeze cererea autorităților și să cenzureze contul grupării neo-naziste câteva săptămâni mai târziu, datorită politicii sale numită  ”Conținut de țară reținut”.

În luna ianuarie 2012, Twitter a introdus o politică a companiei numită  ”Conținut de țară reținut” prin care permite țărilor să-i solicite să rețină postările care violează legile locale. În cazul Besseres Hannover, Germania interzice dreptul de utilizare a sloganurilor și simbolurilor neo-naziste.

Interzicerea postărilor grupării Besseres afectează numai site-ul german Twitter.  Utilizatorii din afara Germaniei pot vedea în continuare postările grupării rasial-extremiste.
Besseres Hanovra este un grup neo-nazist cu sediul în regiunea Saxonia Inferioară din Germania. Potrivit BBC, grupul a fost acuzat pentru amenințarea imigranților și perturbarea liniștii publice cu pamflete rasiste în școlile germane.

Aceasta nu este prima dată când politicile Twitter au fost pe prima pagină a ziarelor. Twitter a dat autorităților din New York acces la un cont de utilizator suspectat că a trimis amenințări cu moartea la începutul acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *