Blog

Top 10 vizionari și inovatori în tehnologie și IT

LOCUL 8 –  Marc Andreessen (1971, America), antreprenor, investitor și inginer software, a contribuit la crearea browserului web Mosaic, o interfață grafică ”punct și click” care a revoluționat modul în care navigăm pe internet.

vizionari și inovatori
Marc Andreessen – Netscape Navigator

Ca și cei despre care am vorbit anterior, și Marc Andreessen și-a început cariera ca student la Universitatea Illinois, perioadă în care a lucrat la Centrul Național pentru Aplicații cu Procesare Rapidă, unde Mosaic a fost conceput.

La scurt timp după terminarea facultății, Andreessen a co-fondat Netscape, compania care a creat Netscape Navigator, care a fost lansat în 1994. O perioadă lungă de timp a fost browserul cel mai popular de navigare pe internet, până când a fost depășit de Microsoft Internet Explorer.

În 1999, AOL a cumpărat Netscape iar Andreessen a devenit director tehnic (chief technology officer) , însă a demisionat câteva luni mai târziu.

În același an a fondat compania de servicii web LoudCloud Inc., redenumită Opsware, achiziționată de Hewlett-Packard.

În octombrie 2004, a fost co-fondator al rețelei sociale Ning, care a fost cumpărată de Glam media în septembrie 2011.

Marc Andreessen este co-fondator al firmei de capital Andreessen – Horowitz și face parte din mai multe consilii de administrație, ca de exemplu Facebook, eBay și HP.

Mai departe, LOCUL 9 – Mark Zuckerberg, Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *