Blog

Top 10 vizionari și inovatori în tehnologie și IT

LOCUL 7 – Bill Gates (1955, America), co-fondator Microsoft Corporation, împreună cu Paul Allen, acum mai bine de 30 de ani, au abandonat Universitatea Harvard pentru a-și dezvolta software-ul de microcalculatoare, de aici venind și numele ”Microsoft”.

În 1980, IBM i-a propus lui Bill Gates să dezvolte un produs software pentru PC-urile lor. Bill Gates  a cumpărat un sistem de operare care a rulat pe sistemele lor, MS-DOS. Ulterior, Microsoft a vândut MS-DOS și altor companii realizând un profit foarte mare.

Allen a părăsit compania în 1983 după ce a fost diagnosticat cu boala Hodgkin. El este acum președinte al firmei de investiții Vulcan.

vizionari și inovatori
Bill Gates – Microsoft

La mijlocul anilor 80, aflându-se în competiție cu alte companii, Bill Gates a dezvoltat Windows, un sistem de operare cu interfață grafică.

Microsoft a devenit cel mai mare business în software, Bill Gates devenind, astfel, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Compania Microsoft s-a luptat mulți ani cu Comisia Federală pentru Comerț și Departamentul Justiție pentru acuzațiile antitrust.

În ultimii ani, Apple a depășit Microsoft la categoria dispozitive mobile. Chiar și așa, în 2008 când Bill Gates s-a retras din Microsoft pentru a se dedica proiectelor filantropice, computerele cu software Microsoft erau omniprezente în birourile și locuințele din întreaga lume.

Noua pasiune a lui Gates, Fundația Bill și Melinda Gates, este dedicată îmbunătățirii sănătății la nivel global. Fundația a oferit subvenții de mai mult de 2 miliarde de dolari în 2010 și controlează mai mult de 37 miliarde de dolari.

Mai departe, LOCUL 8 – Marc Andreessen, Netscape Navigator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *