Blog

Top 10 vizionari și inovatori în tehnologie și IT

 

LOCUL 6 –  Dave Packard (1912 – 1996) și Bill Hewlett (1913  – 2001), americani și absolvenți la Stanford, au înființat Hewlett – Packard în 1939 într-un garaj  închiriat cu 539 de dolari, devenind mai apoi un stâlp în Silicon Valley. Compania vindea echipamente de setare a frecvențelor semnalelor pentru televiziune și a început dezvoltarea unei linii de produse care includeau primul calculator de buzunar și primul minicomputer.

vizionari și inovatori
Dave Packard și Bill Hewlett

În 1976, Steve Wozniak, care era intern la acea vreme, a construit un prototip al primului computer personal. HP nu l-a luat în seamă pe Wozniak, dar i-au dat drepturile pe acest computer personal. În anii 90, când compania HP a dat greș, Packard a ieșit brusc la pensie  ca să lase compania să vândă computere și imprimante la prețuri accesibile.

În cele din urmă, greșeala HP nu a fost fatală deoarece compania a reuțit să se extindă în întreaga lume și a achiziționat fabricantul de PC-uri, Compaq.

”Pentru Silicon Valley, HP nu a fost doar firma fondatoare, ci întruchiparea managementului luminat, a inovației și a calității incontestabile”,  a scris Michael Malone pentru ABCNews.

Malone a descris compania ca ”unul dintre cei mai mari inovatori ai tehnicii, dar și un mare inovator al culturii corporatiste. Să amintim aici de flex-time, management prin obiective, profit sharing etc.”.

Mai departe, LOCUL 7 – Bill Gates, co-fondator Microsoft Corporation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *