Blog

Top 10 vizionari și inovatori în tehnologie și IT

LOCUL 4 –  Larry Ellison (1944, America), co-fondator și președinte Oracle,a ajutat la crearea primei baze de date comerciale SQL (Structured Query Language). Astăzi, Oracle rămâne cel mai mare furnizor de software proprietar de management al informației și una dintre primele companii care a făcut aplicațiile disponibile pe internet.

vizionari și inovatori
Larry Ellison – Oracle

Elisson este cunoscut ca un om de afaceri sincer, inteligent și cu înclinație pentru declarațiile publice dramatice. În 2010, el a declarat pentru Wall Street Journal că a rămas fără cuvinte când a auzit că noul CEO al Hewlett-Packard este Leo Apotheker și a sugerat conducerii HP ”să demisioneze în masă imediat deoarece nebunia trebuie oprită”. Putătorul de cuvânt HP a răspuns publicației Wall Street Journal că asemenea comentarii ”nu merită un răspuns”. Apotheker a fost concediat în septembrie și înlocuit cu Meg Whitman, o femeie de afaceri miliardară.

Oracle a fost înființată în 1977 și a crescut repede în anii 80 nu numai datorită produselor de management al bazelor de date, ci și datorită achizițiilor făcute. Oracle a achiziționat companii de software ca Art Technology Group și Sun Microsystems, în anul 2010, ambele fiind companii de echipamente hardware.

Mai departe, LOCUL 5 – Evan Williams, Christopher Isaac Stone și Jack Dorsey, Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *