Blog

Top 10 vizionari și inovatori în tehnologie și IT

LOCUL 10 –  Steve Wozniak (1950, America)a început într-un garaj, fără bani, conturi bancare și nici prieteni sau rude bogate care să-i împrumute bani. Wozniak a lucrat și pentru HP, însă anii de glorie i-a petrecut alături de Steve Jobs la Apple. El a spus despre Steve Jobs: ”cum poți să crezi că visele te pot duce în top? Steve le-a avut pe toate. Eu am fost doar un inginer. Am vrut lucruri pentru mine așa că le-am construit”.Steve Wozniak

Desigur, Wozniak a fost mai mult decât un inginer. A fost primul care a proiectat un computer personal (PC) refuzat inițial de HP și a jucat un rol esențial în crearea brandului Apple. A făcut echipă foarte bună cu Steve Jobs creând împreună primul produs comercial care conținea tastatură și monitor, Apple II.

A părăsit Apple multimilionar în 1985. A petrecut 20 de ani ca voluntar și filantrop, iar în 2009 s-a alăturat companiei Fusion-io ca șef tehnolog. Compania, cu sediul în Utah, produce hardware si software care îmbunătățește preformanțele de prelucrare a datelor.

Înapoi la LOCUL 1 – Top 10 vizionari și inovatori în tehnologie și IT

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *