Blog

Microsoft a scos laptopul cu ecran touch

În perioada 30 octombrie – 2 noiembrie 2012 are loc conferința Build, în Redmond, Washington. Steve Ballmer, CEO Microsoft a abordat un subiect futurist în timpul discuruslui său transmis live: ”Ce credeți, oamenii chiar vor să utilizeze laptopuri cu ecrane touch?”. Dacă ar fi întrebați cei de la Apple, răspunsul ar fi ”nu”. Dar pentru Microsoft acest lucru ar fi un
diferențiator important.
”Aseară, la cină am discutat cu un grup de lideri de companii și ei mă întrebau dacă îl vor putea  folosi ca pe o tabletă”, a continuat Ballmer, facând un demo cu AcerAspire S7 care arata ca un ultrabook – deși unul foarte subțire – cu excepția faptului că încorporează un ecran touch.Windows 8

Fiind la conferința Build, comentariul lui Ballmer a făcut apel către dezvoltatori: ”Acest dispozitiv și  altele ca el sunt exact ce au nevoie oamenii de la dezvoltatorii de software”.
Ballmer s-a adresat și consumatorilor spunând: ”Să ai ecran touch pe un laptop va fi, mai devreme sau mai târziu, esențial. Așa cum au acum dispozitivele mobile. Și cum vor avea și desktopurile, prin intremediul touch-screen-urilor care sunt în ziua de azi foarte populare”.

Best Buy a început deja să vândă laptopul de 14 inci Envy TouchSmart Ultrabook cu Windows 8 instalat.  Și se pare că, văzând cum funcționează, nu îți mai poți imagina un laptop cu Windows 8 fără  touchscreen. Binențeles, tradiționalele mouse și trackpad ramân pentru a asigura productivitatea, însă opțiunea cu touchscreen este un bonus pentru cei care vor să îl aibă.

Ballmer a mai declarat ca Microsoft are deja instalate  670 de milioane de mașini cu Windows 8. El a mai adăugat: ”Nu știm care va fi traiectoria pe piața PC-urilor dar, cu aceste incredibile facilități pe care le au tabletele și PC-urile, cred că vom asista la creștere economică și vitalitate în domeniu”. ”Dacă piața PC-urilor rămâne relativ la fel, vor fi circa 400 de milioane de dispozitive Windows pentru care voi să puteți face aplicații”, s-a adresat Ballmer dezvoltatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *