Blog

Marissa Mayer anunță o nouă strategie la Yahoo

Marissa Mayer anunță o nouă strategie la Yahoo

În iulie 2012 Yahoo a numit-o în funcţia de director general executiv pe cea care a fost vicepreşedinte Google, Marissa Mayer. Aceasta este al cincilea CEO la Yahoo în ultimii 4 ani și a fost adusă să revigoreze compania. Yahoo își dorește să relanseze compania și businessul în condițiile în care vânzările au scăzut în 2012 pentru cel de-al treilea an consecutiv, cu 21%, la 4,98 miliarde de dolari, faţă de un vârf de 7,21 miliarde dolari în 2008.

Noul CEO spune că lucrurile încep să își revină și adaugă că pe viitor Yahoo se va axa pe segmentul mobile unde va trebui creată o strategie coerentă. Mayer admite ca s-a investit mult prea puțin pentru segmentul mobile, iar strategiile au fost gândite greșit, astfel că marca a fost divizată.
Mayer a declarat că prioritatea este “o strategie concentrată și coerentă pe segmerntul mobile” fiindcă există un numar important de clienți care intră zilnic pe serviciile Yahoo ce trebuie să fie cât mai bine adaptate pentru terminalele mobile.

“Yahoo nu a profitat de oportunitățile din segmentul mobile. Nu ne-am optimizat eficient site-urile. Am investit mai puțin decât trebuia pentru dezvoltarea în segmentul mobile și am divizat brand-ul. Aceste lucruri trebuie să se schimbe”, spune Mayer care adauga că totuși, nu este nevoie de o restructurare din temelii a companiei fiindcă platforma pe care trebuie reconstruite lucrurile este foarte solidă, astfel că nu este nevoie de schimbari radicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *