Blog

iPhone 5 la Vodafone, Orange și Cosmote, din 2 noiembrie

iPhone 5 la Vodafone, Orange și Cosmote

Noul iPhone 5 a fost lansat de Apple în luna septembrie iar operatorii de telefonie din România se pregatesc să-l vânda  în magazine începand din 2 noiembrie. La nivel mondial, precomenzile pentru iPhone 5 au depașit 2 milioane de unități în prima zi, de două ori peste recordul anterior stabilit de iPhone 4S. Clienții au început să cumpere vineri iPhone 5, în ciuda unei tot mai mari controverse privind serviciul de hărți produs de Apple Inc.  Această creștere a vânzărilor arata o cerere tot mai mare pentru smartphone.

În România prețurile sunt destul de ridicate având in vedere că salariul mediu net al românilor este de aproximativ 340 de euro.  La Vodafone și Orange se acceptă precomenzi. Pe site-ul Vodafone, prețul unui iPhone 5 este de 739 euro, fără conectare. Dacă smartphone-ul este achiziționat cu abonament pentru 24 de luni, prețul scade la 369 de euro.  La Orange, prețurile pornesc de la 268,98 euro, pentru un abonament nou. Site-ul Cosmote nu afișează deocamdată opțiunea de precomandă.

iPhone 5 a fost lansat la vânzare pentru prima dată în Australia, urmând apoi  Japonia, Singapore, Hong Kong, Franța, Germania, Marea Britnie, Statele Unite și Canada.  Sute de oameni au stat la cozi in Sydney, unii așteptând și 68 de ore pentru a intra în posesia unui iPhone 5.

În Japonia, a doua piață pe care a intrat la vânzare iPhone 5, circa 750 de oameni au așteptat cu nerabdare noul produs în fața magazinului Apple din cartierul Ginza din Tokyo cu 10 minute înainte de deschidere. La câteva străzi distanță, un ceas digital în fața unui magazin Softbank,  anunța timpul rămas până la startul vânzărilor.

La Hong Kong, clienții au fost mai calmi. Înainte de deschidere, peste o sută de fani iPhone s-au adunat în fața magazinului Apple situat într-un mall din clădirea International Finance Center. Mai multe zeci de agenți de securitateau ajutat la controlul acestei mulțimi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *