Blog

John Browett și Scott Forstall pleacă de la Apple

Apple Inc. a anunțat luni că doi dintre directorii săi executivi vor părăsi compania. Este vorba de vicepreșendintele John Browett, responsabil cu magazinele de retail, și  Scott Forstall, șeful diviziei software iOS. Apple nu a justificat plecările lor, dar amândoi au făcut pași greșiți în acest an.

Browett a redus personalul tehnic din magazinele de vânzare cu amanuntul Apple. Mutarea lui Browett de a reduce personalul pare să fi fost motivată de dorința de a îmbunătăți profiturile, însă diviziile Apple nu au conturi separate profit and loss. Aceste divizii ar trebui să se comporte ca un intreg, nu asemenea centrelor de profit.

Forstall a lansat în septembrie un nou produs software care trebuia să înlocuiască Google Map. Acest produs a atras rapid comparații nefavorabile din cauza erorilor apărute și Apple și-a cerut scuze. Forstall, un partener vechi de-al lui Steve Jobs, a refuzat să semneze scrisoarea prin care își cerea scuze pentru maparea greșită și plină de erori.

Plecarea lui Browett este imediată, iar compania este în căutarea unui înlocuitor. Forstall va ramâne o perioadă consultant al  lui Tim Cook, CEO Apple. Responsabilitățile sale vor fi împărțite între ceilalți veterani rămași în companie. Jonathan Ive va primi atribuții suplimentare.

”Deși plecarea lui Scott Forstall este o surpriză, aceasta pare a fi amprenta pusă de Tim Cook pe companie. De asemenea, este important că el este în continuare înconjurat de oamenii cheie vechi și inovatori de la Apple”, spune analistul William Power, de la Robert W. Baird&Co.

Apple are mai mult de 360 de magazine, ele fiind unice din mai multe puncte de vedere. Aceste magazine vând mai mult pe metru patrat decât oricare lanț din America, însă reprezintă doar 12% din totalul vânzărilor Apple. Sunt ambasadorii brandului Apple care oferă clienților o modalitate ușoară de a accesa o persoană de suport tehnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *